facebook

miercuri, 30 iulie 2008

Cosmar

Imaginați-vă așa un coșmar de noapte:

După o zi grea și foarte surmenantă, pe care ai petrecut-o numai în picioare, nu numai că te dor picioarele, dar și ești sleit de puteri și lipsit de tonus. Și când urci în troleu și te așezi pe ultimul loc liber, decizi: gata, nu cedez nimănui, fie ce-a fi... Și la stația următoare în  troleu urcă o bătrânică care vine și se oprește lângă tine, și te privește în expectativă, și îți dai seama că pe lângă aceea că se proptește în cârje, baba mai este și gravidă într-un stadiu avansat...

7 comentarii:

  1. nnea, coşmarul după o zi grea e să visezi toate "buz"urile evitate din pornirea de a vorbi repede, incorect, modern şi româneşte

    buz, buz, buz, buzzzzz, buz, buz

    troleibuz

    TROLÉU, trolee, s.n. 1. Dispozitiv instalat pe vehicule cu tracţiune electrică şi care permite alimentarea cu energie electrică direct de la un cablu aerian.

    TROLEIBÚZ, troleibuze, s.n. Vehicul rutier de transport în comun, cu tracţiune electrică, asemănător cu autobuzul, prevăzut cu troleu; troleu


    buz buz buz buz buzzzbuzbuzbuzBUZbUZBuzbuzzzz bubuuuzzz!

    RăspundețiȘtergere
  2. Critici voi, cu flori deșarte,
    Care roade n-ați adus...
    E ușor a scrie versuri,
    Când nimic nu ai de spus.

    Mersi pentru informația despre dispozitivul care permite alimentarea cu energie electrică de la un cablu aerian, n-am știut-o. Oricum, cred că toți care au citit blogul au înțeles despre ce vorbeam.

    RăspundețiȘtergere
  3. cu plăcere.

    deşi primul comentariu scris a fost cu neplăcere.

    sau cu impulsivitate.

    cedez locul. uneori. atunci când mă surprind pe scaun. să menţin tradiţia. peste 40 de ani să provoc la rându-mi dezgust şi inconfort stând un pic aplecată deasupra omului de pe scaunul lângă care m-am oprit. poate apar personaj tipologic (sau simbol, sau... sau altceva) pe vreun blog menit să exprime patimele şi dorurile unei inimi ce se frământă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doinița, ca atare, vroiam doar să mai scot la iveală un arhetip care este la nivel subconștient în capurile majorității tinerilor - baba gravidă în cârje care apare în transportul public (troleibuz, desigur, nu troleu) când te așezi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand te-ai asezat, inchide-ti ochii.
    Aceasta este regula nr 1 de folosire a metroului din Moscova.

    RăspundețiȘtergere
  6. Într-adevăr e straşnic ce descrii aici. Şi ca tine sunt marea majoritate!

    RăspundețiȘtergere
  7. Элементарно, Ватсон... :D
    Îţi înfigi privirea în geam şi te prefaci că, simplu, nu observi băbuţa gravidă în luna a 8-a, sprijinită în cârjă şi cu un rucsac plin cu cărţi, în spate :) Iar dacă atunci când va trebui să ieşi din troleiBUZ (:D) stimabila băbuţa încă va mai fi lângă tine, veghându-ţi odihna aşezată, îi arunci o privire uimită şi plină de compătimire, care, desigur, ar vrea să spună: "Vai, doamnă, da cât de rău îmi pare că nu v-am observat.... :("
    :D :P

    RăspundețiȘtergere