facebook

marți, 8 iulie 2008

MS Acces

Acum, privind în urmă după doisprezece ani de lucru cu pachetul MS Office, cred că cea mai importantă componentă a lui este programul pentru gestiunea bazelor de date MS Access. Restul componentelor importante (redactor de texte, lucrul cu tabele, prezentări) pot fi substituite cu uşurinţă de multe-multe alte programe, de calitate corespunzătoare. Pe când MS Access este o combinaţie extraordinară de simplitate şi performanţă.
Nu vorbesc despre profesioniştii care lucrează cu bazele de date zilnic sau despre lucrul cu bazele de date foarte mari şi cu structuri complexe. Însă ca program de gestiune a bazelor de date pentru utilizatorii de rând, Accessul este incomparabil, şi cred majoritatea care au lucrat cu baze de date au început de la el, iar mulţi - şi au rămas la el. Ce-i mai simplu decât să faci o bază de date în Access?
În special respect producătorilor (da, da, îmi pare rău să spun asta), pentru interfaţa grafică la limbajul SQL. Chiar e o salvare să desenezi un querry decât să scrii nesfărşitele select-uri...

2 comentarii:

  1. =)))))))))))))))))

    primul pragon pe tot blogu :D

    Accesu pentru baze de date e ca Pascalul pentru programare procedurala. Dar sa nu ma bag in detalii plictisitoare.
    Unicul element cu adevarat pozitiv legat de Access e faptu ca el se invata in maximum 4 ore,pentru cei interesati.
    Ar fi pacat sa-ti dau insa dreptate la capitolul ergonomie sau "desenare" over SQL :). mai ales ca posibilitatile de interpretare a unei baze de date (operatii de sortare, afishare, catalogare, clasificare etc) in Access lasa muuuuuult mult de dorit la capitolul performanta.

    Accesul ar fi ideal pentru tupluri simple, fara relatii de rudenie, ca, de exemplu, baza de date cu numerele de telefon a abonatilor din oras.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta și vreau să spun, Roma. Pentru o firmă mică, unde trebuie de dus evidența clienților și a contractelor încheiate, e opțiunea ideală. Iar desenatul interogărilor permite să lucrezi cu informația chiar fără a avea nici o idee despre SQL.

    RăspundețiȘtergere