facebook

vineri, 17 octombrie 2008

Axe effect

Cred că toți au văzut publicități de-ale lui Axe: te dai cu deodorant și se dau femeile la tine. Toate publicitățile lor sunt axate pe asta. Deși sunt hazlii, de regulă umorul e de genul „râzi numai prima dată”. În afară de asta spoturile lor deja devin predictibile.

Totuși, compania insistă de mai mulți ani anume pe această linie de promovare a produsului (zilele astea am văzut că o publicitate de acest gen e scrisă chiar pe ambalajele lor). Asta poate însemna doar că aceasta nu e numai un pont publicitar, ci că are și vre-un suport real.

Concluzia: compania Axe utilizează feromoni în componența deodorantelor produse de ea.

5 comentarii:

  1. Prezența feromonilor era percepută încă de la primele apariții ale spoturilor publicitare.

    Treaba e că puțini știu și cunosc termenul de feromoni.

    Acesta abia a apărut în rețelele de vînzare a parfumerii în RM.

    cele bune..,

    RăspundețiȘtergere
  2. Ion
    :) demult ma gandesc, chestia cu feromonii, lucreaza sau e un truck de marketing?
    Chiar se poate impune cineva oricat de dezgustator ar fi cu ajutorul lor?
    Raspunsul ar veni de la sine, sa iai si sa probezi. Interesant, a testat cineva aceste nebunii?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie îmi pare o chestie destul de... cum să spun... aduce a manipulare din alea urâte de tot. Din câte știu, există state unde utilizarea lor în parfumerie este interzisă, respectiv, de aici și discreția publicității. În afară de asta, dacă o vor spune deschis, s-ar putea să trezească un val de reacții critice.

    Cât despre efecte... nu suntem fluturi. La noi (și mai ales la doamne) atracția pornește în primul rând din cap, și nu din instincte. Din câte am citit, dacă din doua scaune identice unul va fi stropit cu feromon, doamnele îl vor prefera pe acesta. Respectiv, dintre doi gemeni identici extrem de frumoși, îl vor prefera pe acel care miroase mai bine.

    Însă o persoană indiferentă nu va deveni cu ajutorul lor atractivă, și una antipatică - indiferentă. Probabil, poate fi folosit în cuplu pentru a adăuga picanterie relației, dar nu pentru sedus femei. Dar nu sunt prea documentat în domeniu, și nici nu am chef acum să mă vâr în internet să caut ceva detalii.

    RăspundețiȘtergere
  4. "...nu suntem fluturi. La noi (și mai ales la doamne) atracția pornește în primul rând din cap, și nu din instincte."

    Думаю, что как раз в этих вопросах еще долго гаши реакции будут зависеть в первую очередь от инстинктов. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. e vreajeala chestia asta cu feromonii. ar fi mult mai scump daca ar avea asa ceva in el. eu, unul, folosesc axe si nu se urca niciuna pe mine, fara sa fac ceva :D. se comporta perfect normal.

    RăspundețiȘtergere