facebook

luni, 9 februarie 2009

„Chișinăul este izolat”

De vre-o trei săptămâni practic în fiecare seară și dimineață dealul de la Durlești, unde stau acum, este învăluit de ceață. Dar o ceață din acelea în care nu vezi la douăzeci de metri. Iar în oraș e soare și bine. Mai demult, nu țin minte să fi fost așa - locul cela era bântuit permanent de vânturi, dar nu era cețos în mod deosebit. Încep să mă simt acolo ca în Albionul înnegurat.

Și deja dacă clima locului seamănă cu a Londrei, cred că pot să preiau și obiceiurile englezilor. La ei, când La Manche-ul (pe care ei îl numesc, desigur, „Canalul englez”) este acoperit de ceață, la știrile meteo, cu îngâmfarea britanică caracteristică, rămasă încă de pe timpul Imperiului, se anunță: „Astăzi continentul este izolat”.

Păi iată...

5 comentarii:

  1. :) ce deliciu acest post :)
    Ion.

    RăspundețiȘtergere
  2. In fiecare zi merg inspre/dinspre Orhei si in zona Stauceni spre Cricova, foartre des se lasa o o ceata atit de densa incit de fiecare data zic ca "ma plimb prin nori".... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ...iar pe langa obiceiuri, nu ar strica si un salariu britanic, din categoria celor cu bonusuri ridicol de mari si nemeritate :)
    Si o "parasuta" (habar nu am de ce le numesc "de aur", reiesind din valoare lor, as spune ca sunt "de platina" )

    Sorry p/u off-topic

    Un blog beton, cel putin pana acum :)
    Так держать !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca sa veyi cita ingratitudine au durlestenii sau poate e de vina primarul vostru ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Victor, nu știu cine-i de vină, primaru Durleștiului sau modificarea globală a climei, da Chișinăul cam tot timpul este izolat... ;)

    RăspundețiȘtergere