facebook

miercuri, 8 aprilie 2009

PMAN

Cred că aceea ce s-a petrecut ieri a fost cea mai mare lovitură pe care putea să o primească democrația în această situație. Nu mai cred că tot ce s-a petrecut a fost întâmplător. În schimb acum, având argumentul unei tentative de lovitură de stat, conducerea țării poate face orice, inclusiv, cred, să introducă situația excepțională.

De altfel, dacă la mitingul din piață ar fi ieșit mai mulți maturi, totul a fost altfel, spiritele ar fi fost mai calme. Însă așa, am primit o gloată de copii, care au privit multe filme romantice și doreau să se manifeste și ei cumva... O gloată de copii care nu prea știu ce înseamnă simbol național și nu-și dau seama că codul penal nu se suspendă nici pentru un moment. Iar lumea „serioasă” între timp își căuta de treaba lor, că nu au timp pentru mitinguri. Și nici nu le pasă ce le fac copiii.

Democrația nu e atunci când conduce cine vreai tu. Democrația e atunci când conduce acel ales de majoritate. Da, dacă vor fi acumulate dovezi (oameni buni, dovezi, nu referințe la niște cifre trimise de cineva pe internet) că rezultatele au fost fraudate și că listele de votare nu reflectă realitatea, și dacă Curtea Constituțională va ignora aceste dovezi, atunci da. Atunci eu voi considera că Statul nu-mi mai apără interesele și nu se mai conduce de legi, ceea ce ar constitui o trădare din partea persoanelor de la conducerea lui. Atunci eu primul voi lua o piatră.

Dar nici într-un caz mai devreme. Și nici într-un caz, nu până a fi epuizate toate posibilitățile de a găsi o soluție prin negocieri și demonstrații.

68 de comentarii:

  1. no way. natan, te credeam mai destept de atat.
    ce ai scris mai sus e pura: lingere la fundul comunistilor.
    sorry for you. inteleg ca ai firma si ca-ti pasa....dar...altora le pasa de tara. si din partea mea sa arda si parlametul si presedentia din temelii. sa se construiasca altele doar cand va veni o guvernare noua.


    si daca te-ai fi uitat in DIRECT la ce se intampla acolo, ai fi vazut ca erau si o multime de oameni maturi, cum le spui tu :)

    sad. sad ca mai exista pupatori.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragă cosoroaba, sunt cu mult mai deștept decât credeai tu că crezi că sunt.

    Cât despre privitul în direct, am fost în piață, și am fost și între Președinție și Parlament, chemând copiii să se ducă în piață. Din păcate, distracția pentru ei era prea mare...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit ZVONURI precum ca in randul manifestantilor au fost tineri trimisi de inalte figuri din partid, cu rucsacurile pline cu pietre, special pentru a provoca multimea spre violente la momentul oportun...

    Deci e POSIBIL ca argumentul "tentativei de lovitura de stat" sa fi fost pus la cale tot de tovarasi

    RăspundețiȘtergere
  4. Natan, acesti copii nu sunt o gloata care au privit multe filme romantice, ci o gloata de tineri beti, fara cultura, fara responsabilitate, care nu se gindesc la consecinte!!!
    Oare de unde atita nepasare? Unde s-a mai vazut asa ceva?
    Eu sunt de parere ca tot conducerea tarii e de vina. Ei ar trebui sa investeasca in educatie, cultura, ca toata lumea sa aiba acces la frumos, la carti, filme bune (va dati voi bine seama despre ce filme vorbesc) care au morala.
    Ma simt mizerabil dupa tot ce s-a intimplat, si dupa cum ai postat si tu pe FB - Nu mai vreau sa traiesc in acesta tara...

    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  5. Pacat ca pentru lasitatea si comoditatea celor maturi (alde tine, spre exemplu)trebuie sa plateasca tinerii. Natan, nu fi ipocrit, cred ca pina acuma s-au acumulat destule dovezi ca statul (conducerea comunista) nu se conduce de legi si nu respecta drepturile omului. Daca tot nu crezi, vezi hotaririle Curtii Europene pentru Drepturile Omului de condamnare a guvernului RM.
    Pacat de tine, ca esti un tip destept, cel putin asa te credeam pina acuma.

    RăspundețiȘtergere
  6. @cosoroaba... cati ani ai? presupun ca nu mai mult de 17-18... ai ideea cine va plati reparatiile acestor institutii? Ai ideea cati bani vor fi spalati acum pentru reparatia lor? Ai idee ce deservicii au fost aduse democratiei? Sunt de acord cu Natan.
    @natan. Nu inteleg unde s-a pornit Filat cu Chirtoaca si Urechean, ne avand infiltrati tineri pregatiti sa le asculte ordinele... Masele sunt cu totul altceva. Oare sa nu fi avut consultanti pe psihologia maselor? Mare gaura, mare...

    RăspundețiȘtergere
  7. Natan, nu subaprecia "efectul gloatei".
    S-a început de la lumînări. S-a continuat cu devastări.
    Din cîte am văzut eu, un rol important a avut lipsa de acţiuni eficiente din partea poliţiei.

    În ceea ce priveşte diferite teorii conspiraţioniste poţi să faci afirmaţii diametral opuse:
    - că totul a fost organizat de opoziţie, ca un "instrument de forţă în negocieri" şi ca să arate că populaţia e nemulţunită;
    - că provocările au fost organizate de comunişti pentru a compromite mişcările de protest.

    Că poliţia nu a intervenit în forţă, iarăşi poţi să faci diferite presupuneri:
    - că nu are destulă competenţă;
    - că în mod special a lăsat să degradeze situaţia pentru a aduce acuzaţii opoziţiei.

    Eu cred că după cum protestul a fost spontan, exact aşa spontan au apărut şi devastările (adică fără provocări).
    Dar inacţiunea poliţiei e foarte suspectă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Iata care e adevarata fatza a basarabenilor! Cind nu au destule argumente, trec la atac, ofensari.
    Fiecare are dreptul sa se exprime. Autorul s-a expus in blogul personal, nu a dat buzna la neavoastre in casa.
    Si daca tot ati intrat pe blogul acesta, fiti amabili si comentati civilizat, fara ca sa-i spuneti autorului cit este sau nu este de destept.
    Vreau sa va felicit pe toti cu faptul ca pentru toate aceste stricaciuni o sa platim tot noi...

    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  9. sad, sad ca exista atit de multi oameni fara opinie, pozitie si capacitatea de a analiza.. oameni ce se lasa dusi de val, se lasa provocati de cei care au acest scop, se lasa influentati si convinsi de corectitudinea unei pareri ce nu le apartine si fara chiar a realiza lupta pentru ineteresul altora si in detrimentul sau..

    very sad pentru tine cosoroabo si pentru faptul ca nu esti unica...

    RăspundețiȘtergere
  10. Referitor la pagube si stricaciuni, ia mai bine si vezi sumele platite de Moldova ca despagubiri pentru cazurile pierdute la CEDO, nemaivorbind cit se fura in tara asta si noi nu stim. Inca 4 ani de conducere comunista ar insemna mult mai multe pagube!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Dragă cosoroaba, comentraiul Dvs. este un exemplu perfect de ceea că omul înţelege doar ceea ce vrea să înţeleagă şi vede doar ceea ce vreai să vadă.

    Să înţeleg că consideri că cei ce vor rezolvarea situaţiei pe cale legală sunt "pupatori", iar ce ce s-au lăsat manevraţi sunt "eroi"? da, democraţia e fiecare o construieşte cum poate, dar nici chiar aşa...


    Cât despre acţiunile poliţiei. Luând în consideraţie că rganizatorii protestului au format un scut viu din copii şi studenţi, ce avea de făcut poliţia? Să-i ucidă, dar să păstreze clădirile? Îmi închipui ce fel de acuzaţii în partea PCRM ar urma. Pasul lor a fost unul foarte strategic, nu au aplicat forţă asupra tineretului, şi au demonstrat că protestanţii nici un pic de raţionament şi self-control, ceea ce minimizează toate argumentele lor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Inactiunea politiei nu e deloc suspecta, d-le Iudin, ci e foarte clara si strategica. Comunishtii au fost intotdeauna strategic deshtepti si corecti in favoarea sa, ceea ce mai are de invatat mult de la ei opozitia!
    Alde Chirtoaca par acuma nishte papushe jucate pe degete incapabile de a prevede consecintele unor actiuni simple si a solutiona dificultatile propriilor actiuni.. Asta le submina autoritatea si intelegenta in viziunea mea, nu as vrea sa-mi imminez soarta in miinele cuiva care poate fi asa usor tras pe sfoara...(sa aiba interes vre-o forta din exterior- aceshtea te vind cu tot cu casa si nici nu-si dau seama ca te-au vindut cu acord propriu..)

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu cred deloc ca ceea ce s-a intimplat le submina autoritatea opozitiei.
    Bineinteles, că comunistii vor exploata la maxim situaţia, acuzîndu-i direct sau indirect de ceea ce s-a întîmplat.
    Însă pentru cei ce înţeleg, e clar că nu ei au stat la baza protestelor şi devastărilor.
    Iar pentru cei ce sunt "zombaţi" - lor poţi să le spui că chirtoacă e maţian că tot vor crede ...

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Natan,

    Sunt deacord cu fiecare cuvint spus de tine. Si ma gindesc ca de alde "cosoroaba" formeaza exact multimea aia din strada care doar vad oportunitatea sa puna gas pe foc. Daca statea lumea sa se gindeasca la cosecintele pe care le au avut alte rasturnari de stat, revolutii sau oricare denumire i se va mai da la cretini infocati, manipulati de oameni care nu si-au ajuns golurile prin negocieri pasnice, - nu s-ar fi ajuns unde e Moldova astazi. Vezi rezultatele imediate la Romaini, Rusi si sa nu mai spun :"see the previous era". Atit cit despre "dai limbi in cur" nici nu are rost sa le dai satisfactia de a le mai comenta. Daca o persoana nu vede diferenta intre a fi matur, calm si calculat atunci nu are rost sa i-l iei in seama.
    I-mi este groaza de ce se intimpla in tara, in acelasi timp sper ca sunt persoane educate si constienete de realitate ca tine , care v-or reusi sa gaseasca o solutie mai civilizata pentru ce se intimpla.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pentru de alde "cosoroaba" sa se vada si el cu ochii lumii mai civilizate, BASA press

    Criminal authorities among organizers of protests in centre of Chisinau

    There were criminal authorities, like the Stepuleac brothers, well known for their criminal record, among the organizers of the protests in the centre of Chisinau that started in the evening of April 6 and continued with mass violence on April 7

    RăspundețiȘtergere
  16. The organizers of the protests are also Filat, Urechean and Lucinschi. in the afternoon of April 7, the protests grew into violence, the participants being mostly students and minors that deliberately missed the classes and vandalized the buildings of the parliament and presidency, and destroyed the pavement and kerbstones on the main roads of Chisinau

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce-i ce inteleg D-le Iudin sint foarte putini (din pacate) si cei zombati sint mereu majoritatea - ori acea de la vot care voteaza comushtii ori aceea din strada care distruge si acele citeva putine cladiri mai acatarii din oras..
    Si plus acei ce ce inteleg, inteleg si faptul ca daca opozitia nu a intemiat devastarile- nu a fost nici capabila sa le evite nici sa le stopeze, si la sigur nu va fi capabila sa se dezminteasca in fata acuzatiilor guvernarii ori a BASA press ...
    Ei chiar daca au intentii bune nu le ajunge nici tarie nici minte de a realiza aceste intentii..
    Cum sa te increzi celor ce in urma razboiului se pling- da de ce politia nu ne apara pe noi de noi inshine???

    RăspundețiȘtergere
  18. BASA nu acuza ci doar aduce la cunoastere ce se intimpla fara sa ia parte nimanui...

    A iesit vre-un politician public sa cheme lumea spre calm inca? fie comunist, opozitie, anyone?

    Dupa mine is toti la un fel, aka nici unul "de treaba". Toti asteapta ca niste haine sa ajunga la putere casa aiba oportunitati sa fure si sa-si asigure portofele greoaie si pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Dana, ei erau în piață și tot au venit de câteva ori la Parlament și Președinție să cheme lumea în piață.

    RăspundețiȘtergere
  20. Roman Leca
    sunt de acord cu Natan. in mare parte. dar aplec urechea si la cuvintele cosoroabei. conflictul verbal s-ar rezuma la ce spunea unul din marii politici americani al carui nume imi scapa: tre sa fii dobitoc ca la 20 de ani sa nu votezi liberalii si la 30 sa nu votezi conservatorii. e doar psihologie de varsta.

    cat despre esenta evenimentelor, initiativa a fost buna. mi-a parut bine ca generatia nu doarme si ca tinerii pot fi mobilizati in asa proportii. mi-a parut rau ca s-a intrecut masura si multi au cantat in struna comunistilor. putem lega direct vandalismele din doua cladiri cu absenta politiei si a pompierilor si cu toate pacatele documentale ale comunistilor spalate in focul de pe scari.

    RăspundețiȘtergere
  21. Dana, citez ceea ce ai citat "The organizers of the protests are also Filat, Urechean and Lucinschi". Daca organizezi- eshti responsabil pentru ceea ce ai organizat. Desigur BASA nu acuza pe nimeni si nu ia partea nimanui, e avantajul vestului si necompententa noastra de a spune lucrurile deshtept si clar fara a se implica in conflicte personale, politice etc.

    Desigur sunt toti de un fel, vin din aceleasi institutii, educati pe aceleasi principii, cu aceleasi idei de guvernare puse in fraze diferite, cu aceleasi metode de exercitare a puterii orientate in primul rind in favoare sa personala..
    Cel mai trist e ca ei se lupta intre ei pentru influenta si poporul se lasa influentat si mai mult ca atit lupta si el pentru ca cineva sa-l influenteze mai departe...

    RăspundețiȘtergere
  22. Roman Leca, din cite stiu eu, vorba spunea ca esti fara inima daca la 20 nu esti socialist si esti fara minte daca la 30 nu esti liberal.
    La noi diferenta nu se face pe socialisti-liberali ci pe libertate-neliberatate...

    RăspundețiȘtergere
  23. Salut tuturor. Sunt de acord cu Natan si Alina, mai ales noi azi am fost la Parlament si seful pazei spunea ca ieri in centru erau o gramada de straini arabi, multe prostituate si majoritatea celorlalti erau beti sau drogati. Atunci cind fortele de ordine au intrat in Parlament sa-i scoata pe oameni sa mai salveze ce a mai ramas, protestatarii le-au dat foc din afara, iar politistii abia abia au putut iesi sa nu se asfixieze. Plus la asta, am mai auzit ca multimea era calma pina nu a venit masina Protv si atunci s-au inceput demonstratiile. Parerea mea este ca si presa este de vina, mai ales Protv, care tin cu liberalii si nu informeaza corect populatia.

    RăspundețiȘtergere
  24. Nella, cred că televiziunea și-a făcut treaba, așa cum trebuia să o facă. Nu văd cum ar putea ei să fie vinovați de ceea ce s-a întâmplat. Apropo, eram în piață, și mașina lor s-a îndreptat spre Președinție numai când au explodat primele grenade cu lacrimogen.

    Iar știrile de ieri seara mi-au părut destul de echilibrate.

    RăspundețiȘtergere
  25. Ba nu au fost. La TRM au aratat toata declaratia celor 4, la protv au ales doar ceea ce lea convenit. In profunzime am trimis o gramada de mesaje, iar ei la inceput au pus mai multe, iar dupa ce au vazut ca lumea isi schimba parerea despre liubimcikul lor chirtoaca sau filat, au inceput a selecta mai mult pe cele favorabile opozitiei. Si nafiga da Chirtoaca declaratii la Realitea TV??!! Si de ce protv spune ca sa intrerupt telefonia fixa si mobila, sau conexiunea la internet daca nu a fost asa? Protv tine cu Chirtoaca si se vede clar ca nu mai sunt ei chiar asa de echidistanti...

    RăspundețiȘtergere
  26. Nella, telefonia mobila a fost inchisa in piata, sute de oameni o pot confirma, iar internetul pe Moldova a fost inchis timp de jumate de ora, Moldtelecom a inchis canalul pentru Moldova X-MD, au comunicat chiar surse de acolo. Asa ca draga Nella nu umbla cu paiele in cap, aici lumea e informata corect.

    RăspundețiȘtergere
  27. Nici un post la noi nu este echidistant. Însă nu știu de ce, prefer să privesc ProTV și nu NIT. Dar, desigur, fiecare cu preferințele lui.
    Cât despre dezinformat, cum să-ți spun. ProTV nu au aproape deloc acoperire pe țară, doar Chișinău și clienții televiziunii prin cablu puteau să fie dezinformați de ei. În schimb Moldova1, cu stilul lor obiectiv și echidistant de reflectare a evenimentelor, acoperă toată țara. Ca și NIT. Așa că lumea la sate cunoaște versiunea „corectă” a evenimentelor.
    Referitor la internet, Moldtelecomul a sistat ieri până la 23-59 prestarea serviciilor de transfer de date (internet) din cauza unor „lucrări de întreținere tehnică neplanificate”. Operatorii de internet care au propriile cabluri unite la rețelele străine (Sun Comunications, Telemedia, din câte știu), au continuat prestarea serviciilor.

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu umblu cu paiele in cap, eu imi expun parerea. Daca ai de gind sa ma insulti makar prezinta-te

    RăspundețiȘtergere
  29. Referitor la telefonie si internet, la protv bucuresti acum la ora 13 la stiri au spus ca toate canalele sunt blocate, de aia au preluat stirile de la www.protv.md. din cite vad lucreaza toate site-urile moldovenesti. protv arata stirile unilateral,doar de pe pozitiile protestatarilor.

    RăspundețiȘtergere
  30. Ok, asta am înțeles. Dar de ce vorbim anume despre ProTV. Povestește-ne despre NIT.

    RăspundețiȘtergere
  31. NIT? Foarte interesante povesti. Numai ca sunt difuzate doar in tara, nu si peste hotare. Mai ales GuGutza show. Ma amuza la culme

    RăspundețiȘtergere
  32. In schimb in tara lumea este informata foarte prost, la TVM nu s-a spus mai nimic ieri. Pe http://www.trm.md/ ieri, 7.04.09, NICI O STIRE DESPRE CE SE INTAMPLA IN CHISINAU, NICI UNA: parlamentul arde dar ei tac, s-au inecat in fum???
    ieri noaptea, corespondentului Vocea Basarabiei, care transmitea in direct, de pe telefon din PMAN, a fost unul din cei ce trebuiau sa asiste la convorbirile dintre liderii opozitiei-putere ca reprezentant a presei, i s-a interzis sa intre, citez "o televiziune si un ziar", atat, acum stau si ma intreb: "era chiar atat de stramt acolo, sau limiteaza libertatea presei".
    IN URMA DEZINFORMARII in restul tarii opozitia pierde in popularitate, chiar mama imi spunea sa nu cumva sa ma duc, caci ei organizeaza proteste si obtin puterea, iar noi avem de suferit.
    IN CE PRIVESTE PROTESTUL SI ORGANIZAREA LUI LUNI:
    am fost acolo, si s-a petrecut totul pasnic, zgomotos, dar pasnic. Multimea s-a adunat in PMAN, a mers apoi in fata parlamentului
    | in acest timp, eram la 1-1.5m de dl Tanase(PLDM),cand |acesta vorbea la telefon : "este protest... idee nu am cine |a organizat" nu tin minte intreaga conversatie (am auzit |asta cu urechile mele)
    apoi a venit dl Filat, a spus sa mergem in PMAN, am mers acolo, a spus sa ne ducem acasa si sa venim maine la 10:00, si am plecat
    erau foarte multi tineri, si mai putini oameni mai in virsta, dar multimea era pasnica
    putea aceasta multime fara de a fi provocata sa incendieze parlamentul a doua zi??

    in urma violentelor de ieri au de castigat numai comunistii si nimeni altii

    RăspundețiȘtergere
  33. regret nespus felul in care au evoluat lucrurile, si mai ales felul in care sunt interpretate.
    manifestatiile de ieri sunt expresia disperarii si a urii acumulate in perioada guvernarii comuniste, a socului cauzat de pierderea sperantei!
    nu ii mai acuzati pe protestatari, ei nu sunt strategi, ei sunt oameni tradati, care au stat luni intregi in strada in speranta solutionarii pasnice, pentru ca sa se vada vanduti!

    RăspundețiȘtergere
  34. First of all, auzi Jeanna D'Arc(COSOROABA) de apartament, freac-o in piatza shi nu mai tapa in disperare :(((

    Sunt de acord cu toata lumea de aici care este profund dezamagita de actziunile Opozitziei. Vai de capul lor !!!

    Am urmarit in direct interviul lui Chirtoaca la Realitatea shi mi s-a facut sila de tot ce am auzit. Paunescu il tot intreba pe Dorin ca de ce se observa asha un comportament anemic shi neorganizat din partea Opozitziei, la care Dorin ca papagalul "asta nu noi am organizat protestul...nu noi...nu noi"

    Dar voi macar şeva aţi facut in afara sa calmatzi spiritele cand atzi vazut ca situatzia a scapat de sub control ???

    Cineva cere renumararea, cineva anularea scrutinului. Shi-i cu debilizarea asta ?

    In timpul discutziei cu Voroshka, tremurau ca frunza de plop shi оправдывались ca nishte copii care au furat magiunul de la bucatarie...in fatza unui om a carui mandat expira in cateva ore!!!

    Sunt de acord cu Natan...
    In ziua de martzi democratzia basarabeana sau cel putzin ce a mai ramas din ea, in mod VOLUNTAR shi-a prins shtreangul de gat...

    RăspundețiȘtergere
  35. Nu incercati sa dati vina pe caiva organizatori ai opozitiei fiindca nu au fost organizatori deloc !!Acesti oameni au fost sa-si exprime disperarea in urma acestori ani de guvernare a unor dictatori nemilosi care au folosit resursele statului,banii intregii populatii in scop propriu (TV,resurse financiare,masini etc) si pentru dezinformarea populatie , bagarea fricii in oameni ,in campania electorala si pastrarea unei stabilitati in tara numita stabilitate de cimitir unde nimic nu se mishka ,nu se dezvolta si incet dar sigur mergem in prapastie.Foarte rau ca nu s-a devastat mai intii Televiziunea Moldova1 pentru a arata intregii tari ce se intimpla in chisinau si pentru ce luptam nu sa arate balet la TV .De unde Voronin este miliarder din salariu de presedinte ??Au furat tara cum au putut iar aceste 2 cladiri sunt o nimika toata !!Luptam in continuare p/u Victoria asupra Comunistilor!!

    RăspundețiȘtergere
  36. @Larry....Mujik, ai nimerit-o în miezul marului...
    Dar cine a învăţat să meargă pe maşină deodată? Toţi la început fac greşeli. De unde să luăm lideri copţi, abili şi vulpoi? Nu avem ВПШ pentru democraţie din păcate. Hai dar să stăm şi îngerăm pe comunişti în continuare, căci ai noştri nu sunt buni.
    Pare-mi-se mă convinsese Natan mai înainte de campanie că chiar dacă sunt răi, ca şi comuniştii, e mai bine să fie mai mulţi, ca să fie echilibru şi nu dictatură a unuia singur. Aşa cel puţin se mai opresc ei între ei.
    Dar... cine ştie???

    RăspundețiȘtergere
  37. De ce au fost copii in piata ?Pai cum sa nu fie daca in rezultatul unei guvernari proaste au ramas copii fara parinti care au plecat sa le asigure un viitor , au destramat familii si au facut conditii insuportabile p/u a trai decent in tara !Au ramas copii fara caldura sufleteasca , parinteasca si numai cu ura in suflet fata de acesti criminali ,numai ei shtiu ce au pe suflet ... si cum sa nu arunce cu pietre in vinovatii soartei lor !!

    RăspundețiȘtergere
  38. Inca un handicapat...sau o fi cosoroaba part II ???

    "Foarte rau ca nu s-a devastat mai intii Televiziunea Moldova1" - greshit...daca deamu s-a ajuns la asha excese absolut nepotrivite, mai bine devastau obiective concrete care apartzin unor oameni anumitzi !!!

    "aceste 2 cladiri sunt o nimika toata" - sigur, o sa vina martzienii de pe Planeta Roshie shi o sa scoata bani din buzunarul lor...

    RăspundețiȘtergere
  39. Larry, fii mai calm... aici fiecare se da cu parerea cum poate.

    Nu zic nici da si nici nu la criticele tale adresate opozitiei (desi a omite porcariile care le face partea celalta e suspect), dar spune, ce ar fi trebuit sa faca cele 3 partide de opozitie?

    RăspundețiȘtergere
  40. "The protests will continue until a date is set for new elections," said Chisinau mayor Dorin Chirtoaca, deputy head of the opposition Liberal Party which lost to the ruling Communists in Sunday's election.

    "We have asked international organizations to recognize the election results as invalid," Chirtoaca said. "We support the protest action in the center of Chisinau. The protests are justified; their participants are calling for justice to be restored."
    Ma Chirtoaca, si el ma omoara; un politician care se vrea in scaun de presedinte nu "cere organizatiile internationale ca rezultatele alegerilior sa fie recunoscute ca invalide" ci ar trebui sa le ceara o investigatie dupa toata legea, ca sa poata gasi dovezi si fapte plausibile ca comunistii au gresit!
    Ma frapeaza felul in care spune ca protestele vor continua pina cind...blah, blah, bllah, sa inteleg ca are puterea sa si suportul necesar sa darime si restul orasului?
    Nici comunistii nu sint breji dar asta are sa aduca si mai multa rusine tarii, nu are nici un pic de tact sau deplomatie - minimul care se asteapta de la un politician/cap de tara, nemaivorbind de rabdare si chibzuire.
    Putea treaba, oricine ajunge la putere nu sint demni sa fie acolo.

    RăspundețiȘtergere
  41. toti cer dovezi, dovezi si iar dovezi, de parca Vo & Co au adunat dovezile intr-o odaie plina cu documente stampilate si semnate, cu foto si video care dovedesc ca alegerile au fost trucate. Autoritatile nu vor permite nici intr-un caz ca sa fie facuta o ancheta corecta si obiectiva, chiar o eventuala ancheta va fi trucata si mistificata. Doar sub presiuni foarte serioase acestia vor fi impusi sa deschida cartile.

    iata ce zic unii experti straini:
    ---
    A report by the Organisation for Security and Co-operation in Europe on Sunday's vote gave a mostly positive assessment of the poll.

    But a British member of the OSCE's observation team questioned that conclusion.

    Baroness Emma Nicholson said she found it "difficult to endorse the very warm press statement" from the head of the OSCE.
    Map

    "The problem was that it was an OSCE report, and in the OSCE are, of course, the Russians, and their view was quite different, quite substantially different, for example from my own," she told BBC News.

    She said she and other observers had a "very, very strong feeling" that there had been some manipulation, "but we couldn't find any proof".

    pe http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7989360.stm este plasata inregistrarea cu Emma Nicholson

    RăspundețiȘtergere
  42. Dana, da cu ce ma rog e mai krutaia cerinta ta decit a lui Chirtoaca? Organismele internationale gen OSCE e clar ce "investigatie in toata legea" vor face... oare raportul lor ca alegerile au fost corecte nu e "in toata legea"? si uite chiar unui dintre experti spune ce se intimpla in interiorul OSCE

    RăspundețiȘtergere
  43. regards...de acord, fiecare cum poate, dar un pic de ratziune in argumentele lor tot nu ar incurca...

    Nu sunt eu persoana calificata sa dau sfaturi privind modul de operare in asha cazuri shi nici nu vreau sa o fac ca amush o sa inceapa "da daca faceau asha, da daca faceau altfel..."

    Este foarte simplu de a intzelege punctul nostru de vedere, a celor ce au comentat mai sus...

    Chiar nu se putea oleaca mai mult curaj, responsabilitate daca vrei shi oleaca mai multa daruire fatza de cauza ???

    Chiar nu se putea de omis bravada asta de la "In PROfunzime" shi baterea cu pumnu' in kept cu impartzirea prematura a mandatelor ???

    Chiar nu se putea oleaca mai mult spirit analitic, ca atunci cand ditamai multzimea adunata in PMAN (vorba lor, мы тут не причом) ar trebui sa-i puna pe ganduri ???

    Cred ca sunt destule...

    RăspundețiȘtergere
  44. Dana nu as putea sa fiu mai mult de acord cu tine in privinta primarului!
    Inaintea alegerilor la Inprofuzime era Ghimpu si bolborosea nu shtiu ce.. abia il auzeai- nici un cuvint tare, nici o pozitie exprimata ferm din toata seara.. Ei las ca dupa asta la aceeasi emisiune vine Chirtoaca si Lorena nu-i poate inchide gura numa el se auzea acolo- cuvinte si cuvinte spuse sus si tare si cu afirmare- da nici o dovada, nici un exemplu concret nici un raspuns care sa sune: scurt, clar si cuprinzator. Nu shtiu ce i-a dat facultatea din Bucureshti, la sigur i-a priit DEX-ul, da in loc sa-i ajute a se exprima explicit si la tema- el face o adunatura de cuvinte foaarte complicate in care pina la urma se pierde sensul la ce avrut sa spuna..

    In general is de parerea ca la InProfunzime cind se aduna Chirtoaca, Urecheanu si Filat- dintre toti cel mai bine se exprima doar Lorena. Aceilalti chiar daca au de spus ceva cu sens, se pierd in cuvinte si exprimari, (daca nu ii trag asa moldaveneshte) ori ca de obicei se eschiveaza de la raspuns..

    RăspundețiȘtergere
  45. asta e exact problema, o persoana nu poate dovedi sau schimba multe, de aia e nevoie de a implica mai multe tari/experti. Daca acuma sunt prinsi cu minciuni/manipulari/minareli, etc atunci sar putea pune punct la comunisti pentru odata si totdeauna!
    Dl Chirtoaca e vazut ca o speranta pentru multa lume din Moldova din cauza ca este tinar si lumea il crede necorupt. Daca avea rabdare si experienta sa faca un apel civilizat la ajutoare objective (excl Russia) putea sa obtina odata libertatea aia tot visata de moldoveni si prin asta puteam face un pas inainte. Din cauza la cum sau desfasurat lucrurile nu ne-a mai ramas nici o sansa sa fim priviti ca o tara seriosa cu multe de oferit. Cine are sa aiba incredere urmatorii 20 de ani dupa ce au facut "baranii" si "huliganii" pe strazi?
    Tara noastra era vazuta ca o "destinatie periculoasa", acuma va fi vazuta ca "waste of space". Sa vedem noi investitii sau turism, sau vinzari de vinuri.....in urmatorii ani...!!! Cine i-si va dori afaceri cu generatia asta?

    RăspundețiȘtergere
  46. Larry, fiecare este convins ca ceea ce scrie el e plin de ratiune, iar ce scire altul (daca opiniile difera) - e plin de prostii si stupiditati.

    Poate ar fi cazul sa lasam putin la o parte propriile "ratiuni", si sa avem putina ingaduinta fata de persoanele implicate. Inteleg ca ei nu se exprima tocmai bine, ca ProTV nu reuseste sa faca cele mai bune programe, dar lucrurile evoluiaza cu asa viteza si ca ei nici nu reusesc sa se dezmeticeasca si imporovizeaza totul din mers. Incerca pentru citeva minute sa te ui in locul lor si gaseste cuvintele/ratiunile/ideile/solutiile potrivite pentru totul ce se intimpla.

    RăspundețiȘtergere
  47. Este foarte bine ca Dl Chirtoaca nu este corupt si foarte rau ca este atit de nechibzuit, neprevazator si neintuitiv. Astazi in fata lui Voronin sedea ca si restu cu capul plecat - "asta nu noi, asta nu noi" si tremura de rind cu restu poate si mai mult ca altii..
    El nu-i pregatit sa conduca si foarte putin probabil ca va fi pregatit vre-odata. Are o pornire puternica spre dreptate si corectitudine si cind se confrunta cu vre-o inselaciune bine gindita se pierde si clipeshte mult din ochi- imi aduce aminte de un copil ce se plinge lu mamica: eu am vrut cu ghinele da ei m-au batuuuuuut....

    Si-nca o idee ce m-a surprins azi- cu multi tineri ce am discutat am zis sa stipulam nishte puncte de ce suntem anticomunishti, si care imi este shocul sa aud: pai ei sunt COMUSHTI- asta-i rau! De ce e rau? Pentru ca comunismul e rau! De ce rau? pentru ca e comunism!
    La multi cuvintul comunism este egal cu rau si gata.
    Eu le zic- ce noroc aveti voi ca Voronin si-a denumit partidul anume asa, sa fi fost o adunare de litere amene, lepede, bebebe etc- cu aceeasi politica si aceleasi masuri nu shtiati nimeni de ce unu e mai rau ca altu..

    RăspundețiȘtergere
  48. of, Rodica, Rodica... cit de usor e sa vorbesti si sa scrii protejata de ecran si internet. N-am vazut ce facea chirtoaca, dar imi inchipui

    Uite, eu sint de vreo 2 metri si gata sa ma bat cu 5 de-odata. Dar in locul lui CHirtoaca as fi tremurat poate mai mult ca el. As fi tremurat pentru familia mea, pentru prieteni, pentru nesiguranta ca pt fi luat de la spitalul de urgenta si dus fara veste de nu mai afla nici parintii si nici sotia cu copii unde sunt. Nici nu-ti inchipui cit e de greu sa-ti stapinesti emotiile, chiar la evenimente frumoase, cind se dau decoratii, sa lauda pentru reusit si se cearta pt nerealizari. Fiecare ministru si sefulet tremura la zasedaniile lor ca pot zbura doar daca misca unghia sefului mare. Da in asa situatii de criza ca cea actuala tremuri mai ceva ca varga, draga Rodica, tremuri ca stii ca ei au si politie si procuratura si inchisori si SIS si TV si spioni si nerozi si canalii... Iar tu il (ma) numesti fricos...

    RăspundețiȘtergere
  49. Da tremura nu doar el, si restu tremurau si lui Filat ii dirdia glasul si Urecheanu a cumetat sa zica- N-aveti dreptate d-le presidinte dar repede a incetat si el cu impotrivirea si tot la "nu noi" a ajuns..
    Eu nu-i invinuesc ca-s fricosi si tremura da ca nu au minte sa se uneasca, sa procedeze mai deshtept, sa nu se lase provocati si amagiti cum se lasa. Cei de la putere au luat tot in miinele sale si s-au facut foarte puternici, dar ei si-s hitri draga doamne daca au reusit sa faca asta, da ashti-lalti hamaie ca mos'ka lui Krilov si cind elefantul da cu piciorul fug si se ascund prin gauri.
    Poate au putin curaj, si poate sint drept sa aiba putin curaj cind sint presati toti de-a rindu- da au si putina minte ca se lasa a fi presati... Nu cu hamaitu se da jos elefantu, are si el puncte slabe si neacoperite...
    Da principala problema opozitiei shtii care-i? ei nu vor sa schimbe teama si frica in tara, nu vor sa schimbe zasedaniile si tremuriciul in fata sefului mare - lor pur si simplu le pare tare rau ca nu sunt ei in locul acelui sef sa se teama de dinsii cineva asa cum ei acuma....

    RăspundețiȘtergere
  50. 2 metri inalt, fricos, grija pt familie prieteni.....Puterea politicianului nu se masoara in muschi ci in materie cenusie. Daca avea minte, stia de unde sa ia ajutor si suport ca sa poata tine piept la orice conversatie sau atac de cuvinte. Si vezi ca oricita de multa frica ar avea pentru cei iubiti si apropiati, din moment ce si-a ales calea pe care e - ar trebuie interesele tarii sa le faca prioritate. Cum am mai spus; prea tinar, prea necopt, si prea repezit.

    RăspundețiȘtergere
  51. cred ca discutiile s-ar putea continua la nesfirsit. cert e ca daca opozitia nu era atit de sigura ca comunistii vor pierde(ex urechean care se vedea deja presedinte), si se uneau inainte de alegeri, formulau vreo strategie ca sa evite asa evenimente (inclusiv cistigul comunistilor.

    RăspundețiȘtergere
  52. ma baieti, eu ma duc sa-mi vad de treaba; copii si barbat. E adevarat ca discutiile ar putea sa fie la nesfirsit. Bafta la tot omul de rind si de treaba, ca restul se vor descurca.

    RăspundețiȘtergere
  53. dati-i bataie inainte cu criticarea opozitiei si a liderilor ei "prost". Asta da, expresie a materiei cenusie, patriotismuui si a unei fenominenal-geniale ratiuni

    RăspundețiȘtergere
  54. Dana, dzăşi baluri pentru tine :)

    REGARDS, ma bucur ca Natura tzi-a dat statura shi curaj din plin, chiar tzin sa te felicit !!!

    Iar acum partea murdara - şi-i cu tupizneaua asta inadecvata ???

    "Dar in locul lui Chirtoaca as fi tremurat poate mai mult ca el. As fi tremurat pentru familia mea, pentru prieteni" - evident ca ai fi...pentru ca a fi politic inseamna sa ai sange in coaie cu mult mai mult decat omul de rand, mai ales cand vreai sa schimb un regim cvasi-totalitar shi de durata

    Apropo, Chirtoaca este celibatar shi nu are copii :)

    Shi ultima :

    "Incerca pentru citeva minute sa te pui in locul lor si gaseste cuvintele/ratiunile/ideile/solutiile potrivite pentru totul ce se intimpla" - absurd, eu sunt eu, iar ei sunt ei. Faptul ca el e acolo shi eu sunt aici deja demonstreaza ca dansul poseda aptitudini shi calitatzi superioare mie, nu?

    My last comment pentru acest post

    THE END

    RăspundețiȘtergere
  55. Am mai citit azi o dată comentariile, deja la rece. Foarte interesant și divers. Dacă e să lăsăm la o parte emoțiile, cam iată ce avem:

    Evenimentele de pe 7 aprilie 2009 nu sunt nici pe departe univoce. Cred că și peste 20 de ani ne vom pune întrebări despre această zi. Tot așa cum se întreabă azi în România, ce totuși s-a petrecut pe 22 decembrie 1989. Tot așa cum se întreabă azi americanii cine totuși l-a ucis pe Kennedy.

    Pe de o parte, a fost o mișcare pe protest, în care s-a revărsat tensiunea care se acumula în societate de-a lungul acestor ani. Deși, iarăși, acolo au sost mai mult copii, și atitudinea lor față de comuniști e mai mult una din cap, nu din inimă. Fiindcă cu adevărat le este greu matirulor, iar acei din piață știu despre aceasta din auzite. Excepție - copii la care părinții sunt peste hotare, cred că ei chiar pot să înainteze nouă tuturor o notă de plată la care noi nu vom avea ce le răspunde.

    Pe de altă parte, în piață a fost un șir de provocații, care au degenerat în aceea ce s-a primit până la urmă. Cred că deja se acumulează mult prea multe poze și materiale video, care demonstrază acest lucru, pentru ca ele a fi ignorate. Mișcare de protest s-au terminat în momentul când pe Președinție a fost arborat steagul României, lăsând locul unei imense provocații la nivel internațional, indiferent din partea cui ea ar veni. Și aceasta provocare încă va avea urmări dezastruoase pentru Moldova (cred că a aruncat cu vre-o zece ani în urmă soluționarea problemelor cu Transnistria, nu mai vorbesc despre implicațiile diplomatice cu România și Rusia, plus creșterea tensiunilor interetnice interne, asta încă abia urmează să o simțim). Nici nu vreau să vorbesc despre aceea cu ce s-a terminat totul - distrugerea și prădarea instituțiilor publice și a proprietății Statului (și nu numai, am o cunoscută bună care lucrează în aparatul Parlamentului, și cred că își ținea acolo și lucruri personale, oare ce o fi cu ele?).

    Cât despre acțiunile conducătorilor opoziției, cred că încearcă să facă cum pot ei mai bine în situația creată. Deja aceea, cât pot și ce pot, e altă treabă - sunt acei care sunt, am ales dintre acei care erau pe liste. Fiindcă pentru a conduce o mișcare populară și, mai mult, o mulțime, trebuie să ai niște talente mai deosebite, perspicacitate, capacitatea de a lua decizii fulgerătoare, cunoașterea psihologiei mulțimii și, în special, o carismă puternică. Sper, cel puțin, că pe latura ce ține de negocierile cu autoritățile și acumularea dovezilor de falsificare a alegerilor să facă treabă bună.

    Apropo, cred că trebuie de reținută informația de la Dana (preluată de pe Basa) privind autoritățile lumii interlope observate în mulțime, la fel ca și informația de la Nella (preluată de la șeful pazei Parlamentului) despre mulțimea de arabi și prostituate între protestatari. Cred că este destul de sugestivă, trebuia așteptate confirmări (unica ce-mi trezește dubii, este faptul că informația nu vine din surse independente: pentru cine nu știe, Dana și Nella sunt surori, și poate tot asta face parte dintr-o amplă campanie de dezinformare ;) ). De altfel, cadrele despre comportamentul protestatarilor în noaptea de 7 aprilie în piață, înainte de a fi luați de poliție, se pare că confirmă implicarea unor persoane dubioase - dacă nu drogați, beți erau majoritatea. Da poate asta puterea li se ridicase în cap.

    A, și referitor la cosoroaba. Chiar nu mă deranjează insultele aduse de el - treci la insulte când nu ai argumente. Fiindcă dacă e să curățăm comentariul lui de insulte, emoții și încercări de a interpreta motivele afirmațiilor mele (care cred că sunt treaba mea), ne rămâne următorul conținut al comentariului: eu nu am dreptate. Din păcate, fără argumente.

    Merci mult Sandu, Nadia, Ion, Gicu, Alina, Rodica, Dana, Roman, Larry, Regards și câțiva Anonimi. Au fost spuce multe, și chiar dacă unele la emoții, oricum, mult este adevărat. Cred că pe toți care țin la această țară, indiferent de aceea, sunt ei de acord cu ce-a fost pe 7 sau nu, țin cu opoziția, guvernul sau sunt contra tuturor, pe toți o să ne doară încă mult timp ceea ce s-a întâmplat. Și de aceea cred că vom avea încă foarte mult de discutat despre aceasta.

    The only thing worse than being talked about is not being talked about. (Oscar Wilde)

    Apropo, acest comentariu nu vrea deloc să însemne sfârșitul discuției.

    RăspundețiȘtergere
  56. Apropo, remarca cu Dana și Nella și cu campania amplă a fost, desigur, o glumă.

    RăspundețiȘtergere
  57. Desigur, s-ar putea la nesfarsit de scris…vorba ceea “mintea moldovanului de pe urma”, dar…
    Nu as fi de acord cu dispretul pentru “…tremuratul lui Chirtoaca…”. Eu nu stiu cine nu a tremurat la toate ce s-au intamplat (ca am tremurat si eu de frica pentru propriii copii), iar cand exista intentia conducerii de a te face vinovat de acel vandalism(mai ales ca ei au incercat de nenumarate ori sa atraga lumea de acolo in PMAN), cred-ca cu tot sangele mai mult pe unde-l ai, tot ai tremura. Toata tara a fost zguduita, mai putin s-au aratat a fi cei care au avut puterea reala de a interveni cand era déjà destul de posibil, cand ardea cladirea parlamentului in flacari si lumea se imprastiase. Pompierii au aparut doar dupa ce a fost contactat MAI de catre L.Bogza, in direct din studiou, pentru a intreba de ce nu se intervne?!
    Si inca ceva, nu cred ca e corect sa etichetezi toata lumea dupa actiunile ce s-au petrecut acolo(de ex. “democratia basarabeana si-a pus singura streangul in gat…”, eu singura ma consider democrata, dar cu siguranta nu am facut ceea ce s-a intamplat in ziua de 7 aprilie. Ultimul lucru pe care l-am face dupa tot ce s-a intamplat e sa ne aruncam replici unii altora de genul ca toti cei care au stat “acolo” sant prosti, iar toti cei care au stat “dincolo” sant destepti. Eu singura am fost “acolo”, adica intre cladirile Presedintiei si a Parlamentului, fiind dusa de teama pentru copiii mei (ca legatura tlf. nu mai era) si odata ajunsa acolo am ramas tintuita locului, nevenindu-mi a crede ochilor tot ceea ce se intampla. Cel mai apasator lucru era neputinta de a opri totul. Pur si simplu nu puteam intoarce spatele si pleca de acolo, tot asteptand o ocazie de a interveni cu ceva pentru a opri totul. Am vazut cum multi tineri incercau sa opreasca acele violente, strigand din rasputeri “Nu faceti asta, nu stricati, opriti-va!!!”. Iar cand venise Chirtoaca sa cheme lumea in piata, si se pornise cu o coloana de lume dupa el – inspre piata, una dintre femei, care statea la spatele meu a strigat “Ce faceti? Unde va duceti? Ce, ii lasati pe acei care stau de dimineata aici? Trebuie sa stati aici, sa-I sustineti!!!...” M-a socat. Inzadar am incercat sa-i explic ca nu violenta si vandalismul e calea, ci organizarea – m-am ales doar cu replici de genul ca daca “iar o sa ne lasam….”. Parea cevaa de genul depasirii punctului critic. Poate era si ea mama a copii ce erau acolo. Stiu ca ai mei nu au luat piatra in mana. Sper ca nici ai ei. Dar la acel moment mie nu mi-a ajuns puterea de a convinge iar ei discernamantul de a intelege.
    Asa ca mai avem mult de lucru…pana nu vom gandi la fel – nu vom izbuti nimic.

    RăspundețiȘtergere
  58. Dorina, referitor la critica celor fricosi- faptul ca se tem toti ai dreptate, insa necatind la aceasta team tu te-ai dus in piata sa opreshti distrugerea, sau dus si altii multi si liderii opozitiei au fost acolo cot la cot cu oamenii de rind, si impreuna cu ei pareau sa imparta aceeasi frica acelasi curaj si aceeasi sustinere a dreptatii. Si in sfirshitul acestor devastari, cind acei de si-au luat inima in dinti si s-au dus in piata riscind in fata focului si inchisorii te astpeti ca acest lider ce era acolo cu tine sa rishte si el cum ai riscat si tu, sa te sustina in continuare si mai mult ca atit sa te apare- ca asta s-a angajat sa faca, asta s-a jurat, de asta l-ai ales- si el ce face? Stringe coada intre picioare si zice "asta nu noi"?!! aproape ca : nicevo ne znaiu, moia hata s kraiu..
    Te tradadeaza pe tine si toti ce au crezut in el tremuriciul si frica lui!
    Corect zicea Larry, daca s-a angajat sa conduca, sa reprezinte pe cineva, sa decida- trebuia sa aiba singe! Si rece in cap si fierbinte acolo unde a fost mentionat!

    De ce nu a condamnat acolo pe vandali asa cum o facea Voronin? De ce se lasa provocat la reprosuri de parca chiar era vinovat de ceea ce i se reproseaza? De ce nu a scos la iveala atunci ceea ce scrie acuma in facebook- ca au fost provocari, ca politia a actionat intentionat sustinind devastatorii etc.

    In rezultatul protestelor a ieshit ca protestarii sunt vandali, comunishtii au dreptate si opozitia vrea lovitura de stat! Nici un cuvint impotriva acestor insinuari din partea lui Voronin si Lupu nu au zis cei 3 opozitioneri! Ceea ce au zis ei- noi n-am vrut, asta nu noi, si iarasi moia hata s kraiu..

    RăspundețiȘtergere
  59. Politicienii ar trebui sa faca un pic mai multa carte. Cel mai puternic mod de a-ti face vocea auzita sunt "silent protests". Protestantii au un mesaj clar pe care de obicei il scriu pe un panou, in felul asta nu sint arestati, fugariti sau acuzati de fiind instigatori sau antisociali. Asta e metoda cea mai larg folosita in vest. Cel mai bine ar fi sa se formeze grupuri mici de oameni civilizati si atrategic amplasati in fata ambasadelor straine. Si asa va fi mesajul transmis, fara pericolul de a se intimpla ce sa intimplat pina acuma. Care e pointul sa se tot urle in Piata ca nimeni nu se asculta, nimeni numai stie ce si de unde a inceput. Am citit noutatile de azi si nu am fost mai confuza in viata mea.

    RăspundețiȘtergere
  60. Naivitatea unora chiar confirma anecdotele despre ciukcia si moldoveni. Bai, oameni buni, voi probabil inca nu realizati ce se intimpla. Acolo n-a fost un brain ring, unde fiecare isi etaleaza eruditia. La intilnirea ceea nu sa vorbit cu "scuzati va rog", "aveti amabilitatea" si "binevoiti sa va spuneti parerea". In asa situatii se vorbeste cu asa mature de care probabil nici Larry nu a auzit.

    La intilnirea ceea nu s-a urmarit sa afle opinia opozitionerilor sau "hai sa cautam solutii comunte, sa ajungem la o intelegere". Intilnirea a avut un singur scop – l-a recunoscut chiar "tatuka" – sa-i "preintimpine" pe opozanti. Intelegeti ce inseamna asa, vetejilor? Ma, copilasilor, ceea ce se intimpla e un "joc" pe viata si pe moarte. Asa cu nu va ascundeti dupa niste cuvinte frumoase. Cind cutitul ajunge la git crapa toate coaiele, chiar si cele cu singe rece

    de altfel, singe rece in coaie au doar prostii, degradatii mintal si cei cu monitoare in fata. In situatii de criza orice viteaz face pe el, asa ca lasati-o mai moale cu vitejiile acestea ieftine.

    RăspundețiȘtergere
  61. in loc de "mature" a se citi "maturi" (sudalme, injuraturi)

    RăspundețiȘtergere
  62. Regards da tu cum ai vrut ca tatiku sa-i cheme si sa-i mingae pe cap, ei las hulubashilor, tat a s shie ghine.. V-ati bagat in belea? a-ti vrut jos comunishtii, un-doi la gunoi? mititeii... las ca tata a-s va dee de bomboane..

    Ni-i jele nie de asa revolutioneri, sa vie (nu da doamne) un Putin peste dinsii ap aishtea fac nu numa pe ei da si pe multi km imprejur..

    De altfel fratilor, uitati de democratie inca pe vre-o 10 ani inainte! Sper poate atunci se vor trezi organele cu singe la cineva da pina atunci vom avea comunishti si eunuci in parliament, de asta va avea grija tata..

    RăspundețiȘtergere
  63. Rodica, tine sensul discutiei si nu devia. Ce poate tatuka (lor) toti stiu si nu aceasta se discuta.

    Ziceam ca e normal in asa situatii sa fii atins emotional, si a cere altceva (un curaj din povesti) insemana a da dovada de infantilism. Parerea mea e ca baietii acestia s-au descurcat f bine, si au tinut piept presingului enorm asupra lor. Dimpotriva au dat dovada de mult curaj.

    Stiu persoane de aceste, ei tot timpul vor altceva, oricum nu s-ar face, orice nu s-ar vorbi - ei doresc altceva. Faci ceva - ei cer inversul, faci inversul - cer acel ceva, si tot asa la infinit.

    RăspundețiȘtergere
  64. Da eu cred ca infantilism e sa te bagi acolo unde shtii ca iti vor pune cutitu la git si sa nu fii pregatit sa te aperi de acest cutit! Unul mai matur isi pregateshte scuturi cind se duce la razboi, da altul inca mai matur nu se lasa a fi provocat de a se angaja in razboi...

    Si eu shtiu persoane care shtiu ce vor, nu shtiu cum sa faca, o dau in bara si se dau cu fundu la perete in timp ce pe cei de i-au sustinut cu mil de $ ii aresteaza prin odessa.....

    RăspundețiȘtergere
  65. well, reparatiile mi-ar placea sa cred ca o sa fie puse in spatele organizatorilor, desi stiu ca nu asa o sa se intample.
    voronin se pare ca-i mai destept decat noi toti. acum fiu-so o sa ia bani pentru reparatii. multi bani.
    ce-a fost in piata, fie dirijat, fie spontan [inclin sa cred prima varianta] a fost un inceput. a fost primul pas.
    nu stiu ce va urma, dar ieri m-am trezit cu convingerea ferma ca o sa fie bine. prefer sa cred asta.

    p.s. am suficienti ani cat sa-mi port de grija si sa-mi pese.

    RăspundețiȘtergere
  66. priveam acest filmulet pe http://www.jurnaltv.md/?article=2090 si am remarcat din nou ca cei trei lideri de opozitie s=au purtat onorabil. Nu am vazut sa "tremure" cum pretind unii comentatori de mai sus. Diletantii ramin diletanti chiar si la lucruri de nimic .

    RăspundețiȘtergere
  67. Ați observat? cosoroaba a scris 9 rânduri (atâtea se văd la mine pe ecran) și în ele nu a fost nici o insultă. Să încep să cred într-un viitor mai bun pentru Moldova???

    Mai așteptăm, să vedem cum se schimbă perceperea lucrurilor în continuare...

    Îmi cer scuze că am revenit la această temă... mă privește oarecum personal. ☺

    RăspundețiȘtergere
  68. cosoroaba nu a folosit nici o insulta pentru ca nu era cazul.
    imi cer scuze ca am revenit la aceasta tema... nu ma priveste.

    RăspundețiȘtergere