facebook

marți, 16 iunie 2009

Strategii pe termen lung

Iată aceasta da viziune strategică și consecvență în măsurili promovate. Iată asta da urmarea intereselor naționale de termen lung.

Comuniștii schimbă legislația numai conducându-se de interesele de partid, și nici macar nu de interesele pe termen lung, ci de acele de moment. Exemplu: modificarea pragului electoral. Mai întâi l-au ridicat la 6%. Apoi toată Uniunea Europeană și opoziția strigau degeaba la ei că aceasta e antidemocratic. După alegeri, când au văzut că le mai trebuie umplutură să ungă lucrul Parlamentului, au diminuat de urgentă pragul electoral la 5%.

Tipii ăștia se poartă cu legea parcă ar fi instrumentul lor pentru atingerea scopurilor personale, și cu țara parcă le-ar aparține numai lor. Cred că acest exemplu poate fi și trebue folosit în campania electorală contra lor, este foarte elocvent.

4 comentarii:

  1. Oleaca de offtopic :

    Am scris intr-un comment recent de ce anume sunt motivat sa votez contra dobitoacelor de la guvernare...

    Şi poftim... сам накаркал очередную подлянку de la omuletzii de pe Marte (planeta roshie)

    De un an de zile imi programez vacantza de pe litoral: Rezervare la hotel OK!
    Bilete la avion OK!
    ID's in regula OK!

    Din cauza unui concediu limitat in timp shi altor factori, am fost nevoit sa calculez totul cu o "deviaztie standard" mai redusa ca de obicei shi anume :

    Un membru de familie care urma sa calatoreasca cu noi, avea BAC-ul pe 15 iunie la geografie. Zborul din Kiev era pe 16 iunie...

    Luni, 15 iunie, dupa amiaza, sunt anuntzat ca exam se amana pe miercuri 17 iunie(!!!) din cauza unor defectziuni de natura tehnica (!!!)

    СУУУУУУКККККК...

    Ciora şeia împuţîtă care scormoneşte jegul din ureke mă scoate din sărite !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Natan,

    "Tipii ăștia se poartă cu legea parcă ar fi instrumentul lor pentru atingerea scopurilor personale, și cu țara parcă le-ar aparține numai lor." - pai a mai fost parca asa strategie la 3D. Nu cred ca va aduce mari dividende.

    Eu unica stiu ca atita timp cit alegatorii PCRM nu pierd la momentul de fata (primesc salariul, pensia, etc), lucrurile nu se vor schimba.

    O strategie pentru 3D e sa-si creeze asa numitii evangelisti:

    1. Evangelisti ce propoaga o religie (crestina)
    (http://en.wikipedia.org/wiki/Evangelism)

    2. Evangelisti ce propoaga o tehnologie (ex: Apple products) (http://en.wikipedia.org/wiki/Technology_evangelist).

    La momentul de fata avem nevoie de evangelisti ce propoaga o ideie nationala, un stil de viata.


    Larry,

    In cazul asta e vina noastra :D si nu a lui VORonin. Primul lucru e ca nu trebuia de ales pe VORonin si al doilea lucru e ca planificarea nu a fost facuta luind in consideratie specificul national ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mdeee...
    Ai dreptate

    Daca luam in calcul toate riscurile posibile shi imposibile, atunci cred ca ma duceam la Vadul lui Voda da nu acolo unde mi-am planificat initzial :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. "strategii pe termen lung" - sugestiv titlu, dar mai important este ca situatia care pare fara de iesire in care a ajuns RM nu este rezultatul alegerilor din 5apr si nici macar a acelei refulari liceeano-studentiste care a urmat ci a starii de fapt, vrem sau nu sa o recunostem e treaba fiecaruia dintre noi, care s-a creat in menalitatea poporului. Valorile democratiei europene (sintagma tb pastrata anume in acest mod) nu vor prinde in RM, cum nu vor prinde nici in Ucraina si cu atat mai mult in Russia, pt ca nu exista premize atat istorice cat si economico-socio-culturale. Daca doriti pot argumenta mai detaliat dar revenind la problemele noastre ceva s-a rupt nu in 5 aprilie ci atunci CAND TOTI AU ACCEPTAT TACIT ELIMINAREA VOTULUI POPULAR PT ALEGEREA PRESEDENTELUI. ATUNCI S-A PRODUS RUPTURA. Unde era atunci societatea civila (tu Natan stiu ca erai la Bucuresti -)))?.
    Solutia pe care eu o vad, si este intr-adevar o SOLUTIE PE TERMEN LUNG, este ALEGEREA UNINOMINALA!!!.
    Si mai am o rugaminte - Nu mai dati vina pe poporul de la tara - multi, putini, prosti sau destepti ei aleg CE STIU!!!! (iar de stiut ei au stiut tot timpul putin si nu cred ca vor sti vre-o data mai mult). Eu nu cred ca vre-o data satul moldovenesc se va asemana cu satul francez asa ca ei au tot dreptul sa voteze cu stanga (chiar daca nu stiu ca asta fac).

    RăspundețiȘtergere