facebook

joi, 15 octombrie 2009

Despre schimbarea climei

Am mai scris despre schimbările climei la care asistăm, de exemplu, aici, sau aici. Oricum, îmi pare că majoritatea dintre noi fie considerăm că aceasta nu ne privește, fie preferăm să nu ne gândim la aceasta. Sau nu credem că ceva se întâmplă.

Oare chiar oamenii pot schimba Pământul și duce la distrugearea unor specii de animale? Ați văzut vre-o dată văcuțe de mare? Nu cred. Ele au fost descoperite în 1741 de către europeni, și a fost nevoie de doar 27 de ani pentru ca ele să fie exterminate prin vânătoare. Uciderea ultimei dintre ele a fost menționată de Martin Sauer. Așa că azi putem să le vedem doar pe reconstituiri, ca aceasta:




















Haideți să nu ne subapreciem capacitatea noastră de distrugere. Cum n-ar fi, suntem niște ființe a naibii de inventive.

11 comentarii:

  1. Daca suntem fiinte al naibii de inventine atunci care e problema? Va veni timpul si vom clona aceste vaci de mare. Totul e la timpul sau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Analize false, tu te ocupi de asta, să înțeleg? Într-un an-doi așteptăm rezultate? Ai și mostre de ADN?

    Problema nu e în posibilități, problema e în intenții și priorități. Fiecare spune că cândva, cineva, se va ocupa de asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta a fost filmat alaltaieri in Moscova... O fi incalzirea globala?

    http://www.youtube.com/watch?v=KOWyZUI8a0g

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti spun un lucru: dinozaurii tot au disparut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Analize false, ca de obicei exemplele tale sunt extrem de bine alese. Ca exemplul dat anterior de tine, cu oportunitatea reală pentru țăranii noștri, adica serele, care costă o grămadă de bani, dar tu spui să facem abstracție de aceea că ele costă ceva.

    La fel și acum. Vorbeam de specii exterminate de om, și tu spui de dinozauri. Fii mai explicit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sandu, daca nu-i fake atunci arata tare pretty :)

    Mi-a adus aminte de тарелка din "Independence Day"

    In skimb pelicula...

    Buget colosal cu efect de 2 bani !

    Da de vaca kiar pacat :(

    Oricum this is only the beginning. Stai sa ajungem in situatzia cand va fi inghesuiala pe uscat. Migratzia in acvatoriu, poate kiar in regiunea subacvatica (da dishi nu) pune capac la tot ce inoata acoloiana !

    RăspundețiȘtergere
  7. Натан, рекомендую статью в журнале "Наука и Жизнь" за август месяц этого года (в Нете самой статьи не видел, но этот номер журнала есть на Торрентсмд). Интервью с сотрудницей Института ядерной физики российской академии наук как раз на тему изменений климата. Очень интересное и очень мрачное интервью.

    Излагается теория, но звучит достаточно убедительно (для меня, по крайней мере, как для непрофессионала в области естественных наук). Основной посыл - необходимо 10-кратное уменьшение рождаемости на Земле. В противном случе, никакие ограничения выбросов СО2, никакие альтернативные источники энергии не помогут...

    В общем, рекомендую к прочтению, а уж выводы делать каждому самому...

    RăspundețiȘtergere
  8. Собственно, вот и ссылка (кто таки выложил)на статью в формате Ворд:
    http://forum.dwg.ru/attachment.php?attachmentid=25622&d=1252401549

    RăspundețiȘtergere
  9. Alexei, de mult timp urmăresc blogurile lui Paisie Protopopescu, care cu cunoaștere în cauză urmărește ultimele evoluția concepțiilor oamenilor despre ecologie și rolul nostru în ea. De vre-un an el menține și un blog în blogosfera rusă, și unele materiale sunt chiar interesante. Recomand.

    RăspundețiȘtergere
  10. noi oamenii sunem egoiști și nu ne pasă de viitor, vrem acum și aici, vrem totul sau nimik, păcat, așa vom pierde totul

    RăspundețiȘtergere
  11. am văzut ieri documentarul "Home" şi am aflat ca rîul Colorado nu se mai varsă nicăieri, iar în 2025 jumătate din populaţia Terrei va duce lipsă acută de apă... nici n-am avut curajul să mă uit pînă la capăt... totul se petrece aşa de repede!

    RăspundețiȘtergere