facebook

miercuri, 22 decembrie 2010

Sa iubesti cu nasul

Nu știu cum alții, dar eu iubesc cu nasul (oricum, fetelor, nu trebuie subestimată importanța stomacului plin la bărbat pentru a avea o relație armonioasă).

Nu spun că e pe primul loc, sau că e cel mai important... dar e crucial. Pentru ca să-mi placă un lucru, un loc, o mâncare, o floare, un vin... o persoană... trebuie să-mi placă mirosul lor. Și dacă nu-mi place, nu pot face nimic cu asta.

Nu aș putea defini ce anume îmi place sau ce nu-mi place. Trebuie să fie fin. Trebuie să fie distinct. Trebuie să fie plăcut. Poate să fie ciudat sau neobișnuit.

Și da, parfumurile bune și fine îmi plac... dar ele oricum nu pot ascunde sau înlocui mirosul natural al unei persoane. Poate numai la început.

Ați observat că uneori un miros te poate face să retrăiești foarte viu unele lucruri, unele amintiri? Cred că dacă e să vorbim de memoria asociativă, simțul mirosului le întrece pe toate celelalte patru luate împreună.

Doriți o sticluță cu amintiri?

5 comentarii:

  1. ce post frumos! Si eu iubesc cu nasul..dar nu m-am gindit niciodata in ce proportii :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Intru si eu de bunavoie in tabare celor care iubesc astfel. Mirosurile ma innebunesc!
    Un caz amuzant: cind merg undeva sa pap, apreciez daca e buna mincarea mirosind-o. Asta arata chiar straniu, dar chiar asa fac :)))

    Mersi Natan de post.

    Nota 10.

    RăspundețiȘtergere
  3. noi toţi iubim cu nasul, fără măcar să ne dăm seamă, fete, băieţi - indiferent. adică, cînd miroase bine sau nu-ţi dai seama ce miros specific are omul, nu te gîndeşti la asta, dar dacă miroase urît de la om, imediat îţi dai seama că iubeşti cu nasul şi nu poţi iubi omul de la care miroase urît. nu credeţi?

    RăspundețiȘtergere
  4. interesanta si adevarata constatare... sa presupunem ca daca ar fi in dormitor o domnisoara foarte frumoasa, supla, cu o rochie neagra pe corp, cu tocuri, cu fel de fel de accesorii scumpe, cu ochii mari si privire atragatoare... si cind HOP!... se stinge lumina... nimik din cele mentionate mai sus nu o sa mai aiba valoare... o sa ramina doar mirosul... el fiind unicul care poate cuceri sau indeparta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. un miros placut imi poate schimba starea zilnica

    RăspundețiȘtergere