facebook

joi, 22 mai 2008

Lista mea neagra

Gata, nu mai pot. Fac o listă neagră.

1. Mobiasbancă - Societe Generale
A fost inclusă aici pentru lipsă de transparenţă în acordarea creditelor, dezvăluirea de informaţii neveridice în publicitate şi pentru aceea, că uneori este întoarsă spre clienţi cu altă parte decât faţa...

13 comentarii:

  1. Bravo Domnule!
    Însfârşit cineva s-a încumetat să simtă mirosul urât al banior.

    "Acum 2500 ani în urmă, în oraşele-republici greceşti unica crimă pentru care cetăţenii erau supuşi pedepsei capitale era - CĂMĂTĂRIA - perceperea dobânzii pentru banii sau bunurile împrumutate! (vezi: http://paisie.wordpress.com/2008/01/04/civilizatia-camatarilor/ )

    Ah! "Unde eşti tu Ţepeş Doamne..."

    RăspundețiȘtergere
  2. Paisie, nu aş fi atât de categoric.
    Sistemul financiar îşi are şi el un rol foarte important în funcţionarea maşinăriei economiei noastre, aşa cum este ea azi. Datorită lui, banii ajung de la acei care au mulţi bani şi nu prea ştiu ce să facă cu ei la acei care ştiu ce trebuie de făcut, dar nu au bani. Mai ales că fac parte şi eu din acest sistem, deşi în alt segment al său decât cel bancar.
    M-a deranjat anume Mobiasbanca, care, repet, este foarte netransparentă, dezvăluie informaţii false în publicitatea sa şi este întoarsă spre clienţi cu altă parte decât faţa...

    RăspundețiȘtergere
  3. Absolut de acord ca ati situat Mobias pe primul loc in lista neagra!
    Unu la mana, promoveaza un marketing agresiv;
    Doi la mana, din spusele unui colaborator, au facut o cercetare rezultatele careia au aratat ca veniturile bancii vor fi aceleasi in doua cazuri:
    -diminuarea ratelor dobanzii si
    -promovarea unei campanii publicitare enorme
    Este clar pentru toti ce cale au ales!

    RăspundețiȘtergere
  4. Demult consider ca bancile din Moldova e un dezastru economiei nationale. Zic asta ca o parere proprie. Toata crema economiei se duce la ei. Prin nici un efort bancar nu se stimuleaza crestrea economiei din tara. Pur si simplu, cresc si se dezvolta pe seama unor afaceri care acum la criza sint necompetitive. Daca cei de la AIE vor percepe acest lucru si vor demara vectorul bancar spre unul prietenos cu afacerile vor avea enorm de cistigat. In rest daca se lasa ca crema care se termina in economie sa curga iar la banci, atunci doar defolt economiei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei, ce-i cu lista asta neagra? De ce ai inceput-o cu Mobiasbanca? Nu cred ca e unica institutie financiara din tara caracterizata prin transparenta proasta (cred ca odata ce investesti intr-o tara, trebuie sa asumi regulile locale si sa te adaptezi, de nu, nu iesi cistigator...., ma rog, cred eu...), ai fi putut deci sa incepi aceasta lista cu alt exemplu....

    Voilà!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ala, scriu ce mă doare pe mine personal. Eu am avut treabă cu Mobiasbanca-Societe Generale și scriu despre ei. Când mai apare cineva pe listă, îi includ. :)

    Poate faci vreo sugestie referitor la asta de acolo, din sediul central? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. cred ca este de la Mobias...cine stie :) Dar trebuie sa fim drepti....a vazut cineva in republica noastra o atitudine deschisa la macar una din institutiile bancare ?! Daca ....vreau si su un exeplu sa-mi deschid un cont !

    RăspundețiȘtergere
  8. Aloooo....domnu "servicii bancare de investitii".....da sa intleg ca nu ai mai ajuns si la alta banca ?!? Subtire bre.....subtire !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. O, se mai înviorează lucrurile pe aici. :)

    Pentru anonim 1: Ala care a comentat anterior lucrează la sediu SG din Paris, și creditele medii la care lucrează depășesc de câteva ori valoarea tuturor investițiilor SG în Moldova. :) Așa că e normal să reacționeze la aceasta.

    Anonim 2, expresia „servicii bancare de investiții” e o aberație, în special adresat mie, mai încearcă.

    RăspundețiȘtergere
  10. O fost la mini pi blog un хуйкин VALI descreierat , poate a intrat shi pe la tine in vizita :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Citit comentariile. Pe crucea mea, el e. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Gata, mi-am dat seama de unde s-au luat „serviciile bancare de investiții”. Vali, așa Google a tradus „investment banking” în română. Te asigur, aceea ce face Mobiasbancă e la fel de departe de investement banking ca și creșterea struților de prăsilă.

    RăspundețiȘtergere
  13. L-ai raskusit pi daunito :)

    RăspundețiȘtergere