facebook

vineri, 12 februarie 2010

Gheata, educatia si vointa

Azi am putut vedea un exemplu de educație și cultură autentice. Într-o situație când ele nu pot fi mimate sau menținute din politețe.

Deci, ieri a plouat și azi peste tot era un polei neted ca sticla și lunecos ca... gheața (asta pentru cei ce vor citi articolul peste jumătate de an). Cică secția de traumatologie la Salvare este plină de oameni cu mâini-picioare rupte.

Mă sună Alina Cazachevici să-mi spună că vine la lucru. În momentul când noi vorbim, ea lunecă pe niște trepte și trage o căzătură zdravănă, care s-a auzit și la telefon. Ea își cere de la mine scuze că nu poate vorbi, însă nu închide telefonul, și încă vreo jumătate de minut aud ce se petrece.

Cum tot asta a sunat pentru mine: vorbim-vorbim, apoi „Au”, apoi se aude „Bdjjjj”, apoi se aude „Oiiii-Oiiiii-Oiiii”, apoi (cu o voce calmă și egală) „Sorry, te sun mai târziu”, apoi iar „Oi-Oi-Oi-Oi-Oi...”.

Normal că peste câteva minute am sunat să întreb dacă e întreagă (era întreagă, dar lovitura se primise foarte dureroasă și mai nu plângea). Și apoi doar am realizat câtă voință trebuia să aibă să-mi spună impecabilul „Sorry, te sun mai târziu”. Și mai mult ca atât, să nu scape absolut nici o înjurătură (macar și una fetească). Cred că conlocutorului meu după o căzătură dureroasă de-a mea i s-ar usca urechile de ce-ar auzi.

Iată mai am ce învăța de la Alina.

miercuri, 3 februarie 2010

Slabi sunt oamenii...

Anterior am pus acest articol cu un scurt conspect al evoluției pieței de capital, a situației sale actuale și a problemelor cu care se confruntă.

În desenul alăturat puteți vedea statistica vizualizărilor fiecărui din acele patru fragmente de pe youtube.


Pentru acei interesați - scena erotică e în al treilea fragment, nu în al patrulea.

luni, 1 februarie 2010

Haicu

După părerea mea, cea mai frumoasa întrebare de la jocul elitar de „Ce? Unde? Când” de pe 30 ianuarie 2010.

Ascultati inceputul unui haiku de poetul român Mahmoud Djamal:
pământ sub nămeţi-
în braţele femeii
...

Vă rog să continuaţi acest haiku.

Răspuns: florile dalbe.



Autor: Andrei Lutenco

Originea la tot restul

Să nu spuneți că numai eu consider aceasta foarte important:

„În vremurile de demult acel care dorea să se facă cunoscut datorită virtuților sale în China, mai întâi ar fi trebuit să organizeze o administrare adecvată a țării. Acel care dorea să organizeze o administrare adecvată a țării, ar fi trebuit să-și aducă în ordine propria familie. Acel care dorea să-și aducă în ordine propria familie, ar fi trebuit să înceapă cu autoperfecționarea. Acel care dorea să se autoperfecționeze, ar fi trebuit să înceapă cu îndreptarea inimii sale. Acel care dorea să-și îndrepte inima, ar fi trebuit să-și facă sincere propriile gânduri. Acel care dorea să-și facă sincere propriile gânduri, trebuia să înceapă de la extinderea cunoștințelor sale. Extinderea cunoștițelor constă în cunoașterea esenței lucrurilor... De la Fiul Cerului până la oamenii simpli toți trebuie să considere educarea personalității ca origine la tot restul.”

Confucius