facebook

miercuri, 27 octombrie 2010

Dezvoltarea regionala

Cea mai simplă soluție de a dezvolta zonele rurale este de a crea o infrastructură bună a transporturilor. Dacă vor fi drumuri bune și transport regulat, nu vor exista motive ca lumea din sate să se mute în oraș, unde este de lucru. Imediat vectorul de creștere se va muta de la blocuri noi în Chișinău la localitățile din jurul municipiului.

Azi din Călărași ajungi în centrul Chișinăului mai repede decât de la Durlești la Ciocana. Iar cu niște drumuri largi și bune, vom avea de câștigat toți - mă uit pe exemplul altor țări, unde lumea merge zilnic cu trenul la lucru în alt oraș sau chiar în altă regiune a țării.

În genere, drumurile bune și transportul regulat unesc țara mai bine ca orice slogane sau strategii de-ale guvernului...

3 comentarii:

  1. Ehh, cum spunea cineva, drumurile pentru o tara sunt asemeni vaselor sanguine pentru un organism.

    RăspundețiȘtergere
  2. Destul de corect: am casă la 27 km de Chişinău dar din cauza drumului stau la chirie şi "cac" 5-6 mii de lei lunar, o mare parte din care aş putea să-i reinvestesc în afacere.

    Dacă la drumuri mai adăugăm şi şcolarizarea ne-marasmatică pentru elevii din .md - avem o ţară bogată în maxim 20-25 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai cazut in kopkilarie si ai rejucat sim city? ^))

    RăspundețiȘtergere