facebook

marți, 3 ianuarie 2012

Trei legi ale politicii

Prima lege a politicii
Un politician nu trebuie să dăuneze prin acțiunile sale cetățenilor pe care îi reprezintă sau să admită prin inacțiunea sa aducerea unui rău acestora.


A doua lege a politicii
Un politician trebuie să îndeplinească toate promisiunile sale electorale în măsura în care acestea nu intră în contradicție cu Prima lege.


A treia lege a politicii
Un politician trebuie să-și perpetueze existența sa politică, atâta timp cât aceasta nu intră în contradicție cu Prima și a Doua legi.



Când ne vom învăța să producem (alegem) în serie politicieni care să respecte aceste legi, lucrurile se vor mai schimba.


Un comentariu:

  1. În lucrarea sa Philosophiae Naturalis Principia Mathematica (1687) Sir Isaac Newton a formulat) trei legi ale fizicii( mecanicii). Kit de straniu, dar le vad aplicarea in politica (inclusiv a RM):
    I lege- fa inrtiei -Orice partid ori/si deputat îşi menține direcţia pe care a promovat-o în campania electorala (starea de repaus sau de mișcare rectilinie uniformă= atât timp cât asupra sa nu acționează alte forțe sau suma forțelor care acționează asupra sa este nulă. - respectiv daca forţa lumii (poporului) e mai mica ca a "POPORULUI" .....
    II- legea mişcarii- interacţiunea dintre forţa aplicata asupra "obiectului" şi acceleraţia obţinută (mai cu seamă spus vectoril acesteia) suntem "Obiectele" parlamentare sunt influentati de forte externe, interne, personale..... publice(. Contează şi marimea forţei mai ales kin e exprimată în etalonuri inţelese pentru toţi- fie lucrator de rind fie parlamentar- şi nu in niste unitaţi ka Nzutoni. Da ciî- trebu simplu ca "POPORUL" sa înţeleaga şi Lumea sa "ştie".
    Cel mai interesant e al III- îl citez că e expul simplu şi genial- parcă e scris despre polit. RM si nu despre mecanică: un corp ("obiect") acționează asupra altui corp ("obiect") cu o forță (numită forță de acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (numită forță de reacțiune) de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar. Acest principiu este cunoscut și sub numele de Principiul acțiunii și reacțiunii.
    Totul e simplu- deci ca teza ori "POPORUL" încearcă sa abroge aceste legi - păi poate ei de acum trec la învaţătura lui Enştein şi Moldova e in vid- Kosmos unde legile mecanicii nu funcţioneaya- ori poate Lumea RM (mai cu seama generaţia 83-95) nu kunosk aceste legi- iera greu atunci cu scoala. Interesant in Papua Noua Gueneia (ori Siera Leon) ce legi funcţioneaza?
    De urat Vom mai ura dar ne temem ca n-om alege iar...
    La mulţi Ani Lume!!!

    RăspundețiȘtergere